Arabayla Balkanlar Turu 4. Bölüm Dubrovnik Gezilecek Yerler

Saraybosna ve Mostar'da geçen 3. Bölüm için tıklayınız...


Mostar'dan çıktıktan yaklaşık 2 saat sonra son yılların popüler turistik destinasyonu Dubrovnik'e ulaşıyor, Orchieda Apartments'daki 3+1 apartımıza yerleşiyoruz.

4 kişilik bir aile olduğumuzdan ve 4 yataklı otel odası nadiren bulunduğundan gezimiz boyunca genelde otel yerine 1+1 ya da 2+1'den oluşan apartlarda kalıyoruz. Apart veya otel rezervasyonlarımızı seyahate çıkmadan booking.com'dan yapıyoruz.

Kalacağımız yeri bulduğumuz göre şimdi şehri keşfetme zamanı... Arabamızla merkeze indiğimizde bizi büyüleyen ilk şey otopark ücretlerinin yüksekliği oluyor:)

Dubrovnik'in bütün olayı limandaki geniş kale surları içerisindeki Ortaçağ'dan kalma, çok iyi korunmuş tarihi bir şehre sahip oluşu. Şehirdeki restoran, mağaza, galeri ve benzer yerlerin de büyük kısmı burada.





Kale dışında kalan modern kısımda yaşam alanı oldukça kısıtlı. Hatta kışın bu bölge terkedilmiş yazlıkçı kasabası havasında.  Lokal gençlerin takıldığı üç beş kafe bar, neredeyse boş denecek kadar tenha bir iki restoran dışında bir yer bulamıyoruz.

Tarihi kısım da keza görsel anlamda güzel olsa da yoğunluk anlamında aynı kıvamda. TripAdvisor'dan çalışıp geldiğim restoranlardan birkaçını buluyoruz bulmasına da çoğunun kapısında yaza kadar kapalıyız levhası var. Dubrovnik'in yazın çok daha hareketli olacağını tahmin etmek zor değil ama kışın bu derece ıssız olması bizi şaşırtıyor. Gezimiz boyunca ilk kez o an 'Buraya yanlış zamanda gelmişiz' hissi yaşıyoruz. Olsun napalım 'Enjoy the silence' modunda boş sokakları dingin bir ruh hali ile geziyoruz...




Ertesi sabah...

Adriyatik manzaralı apartımızda uyanıyor kızarmış sosis ve göz yumurta ile keyifli bir kahvaltı ediyoruz. Buraya kadar gezdiğimiz 3 gün boyunca günde minimum 400 km yaptığımız için olsa gerek, burada huzur buluyoruz. Biraz yürüyor bir kahve molası veriyor biraz daha yürüyor güzel bir pizza ile yumuşacık ve çıtır çıtır, kalamar gibi kalamarları lüpletiyoruz...






Bir sonraki sabah... 

Dubrovnik'e veda zamanı...

Etiketler: , , , , , , , ,